Opiskele sairaalahuoltoa – hae työvoimakoulutukseen 4.9. mennessä

Hanki osaamista sairaalahuoltajan työtehtäviin. Sairaalahuollon työtehtäviin on nyt tarvetta ja työllistymisnäkymät ovat hyvät.

Sairaalahuoltajana osaat:

Koulutus suuntautuu sairaalahuoltajan tehtäviin. Osatutkinnolla opiskelija varmistaa osaamisensa kyseisissä työtehtävissä ja voi aloittaa työskentelyn oppilaitoksen yhteystyökumppaneilla, kuten PPSHP (OYS tai Kaupunginsairaala).

Koulutuksessa käydään läpi mm. laitoshygieniapalvelujen ja laitoshuoltopalvelujen sisältöjä. Nämä opinnot suoritettuaan opiskelija voi työskennellä alueen sairaaloissa ja vastaavissa laitoksissa puhtaanapidon työtehtävissä.

Sairaalahuoltajana voit työskennellä:

Opiskelemalla sairaalasiivousta sekä ruokahuolto- ja vuodehuoltotehtäviä voit työskennellä oppilaitoksen yhteystyökumppaneilla, kuten PPSHP (OYS tai Kaupunginsairaala).

Hakeminen opiskelemaan

Kun olet hakenut meille opiskelemaan, opettaja on sinuun yhteydessä ja sopii haastattelun ajankohdan. Ota haastatteluun mukaan opiskelu- ja työtodistukset. Nykyisen osaamisesi pohjalta suunnittelet opettajasi kanssa, millaista osaamista vielä tarvitset. Tämä vaikuttaa myös opintojen kestoon ja lähiopetuksen aikatauluihin. Saat lisätietoa vaihtoehdoista haastattelussa.

  • Hakuaika: Jatkuva haku / Haku työvoimakoulutukseen päättyy 4.9.2022
  • Kielitaitosuositus: Työ on asiakaspalvelutyötä, joten työhön vaaditaan riittävät suomen kielen taidot.
  • Opintojen kesto ja ajankohta: Koulutusaika 22.8.2022-14.3.2023 (työvoimakoulutus). Koulupäivän pituus on 7 oppituntia alkaen klo 8.00. Käytännön harjoittelupäivinä koulupäivä voi alkaa jo klo 7.00.
  • Opiskelumuodot: Koulutuksessa on lähiopetuksen lisäksi etätehtäviä ja tutkinnon osaan liittyen työelämässä oppimista henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan. Opetuksessa on käytössä Moodlerooms-pohjainen verkko-oppimisalusta, johon on kerätty koulutuksen materiaali kuten esim. luentomateriaali ja tehtävät. Etätehtävien ja työelämässä oppimisen ohjausta tehdään myös esim. sähköpostin, puhelimen ja Teams-verkkokokousohjelma avulla.

Hae työvoimakoulutukseen 4.9.2022 mennessä

Työvoimakoulutukseen haetaan TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai TE-toimistosta saatavalla hakulomakkeella.

Opiskeluun liittyviä käytännön asioita

Työelämässä oppiminen ja työelämäyhteistyö

Oulun Palvelualan Opistossa opiskelu on työelämälähtöistä. Opintoihin sisältyy runsaasti työelämässä oppimista. Teemme yhteistyötä työelämän kanssa, jotta opiskelijamme voivat suorittaa työelämäjaksot työpaikoilla, joissa opiskelija pääsee kehittämään omaa osaamistaan.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelun ammattitutkinnosta seuraavat tutkinnon osat:

  • Laitoshygieniapalvelut (ylläpitosiivous, eristyssiivous ja huoltohuonetehtävät) (45 osp)
  • Laitoshuoltopalvelut (ruokahuolto- ja vuodehuoltotehtävät) (30 osp)

Hyvä fyysinen kunto on eduksi työtehtävissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Kun olet suorittanut sairaalahuoltajan koulutuksen, voit jatkaa opintoja ja suorittaa koko puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisesti.

Lisätietoja antavat

Katariina Hautamäki

Opettaja, puhtauspalvelu, laitoshuoltajat, sairaalahuolto 044 068 6986

Merja Talman-Riihiluoma

Koulutuspäällikkö, työttömyysetuus, työvoimakoulutus, hanketyö 044 737 2017

Opintotoimisto

Opintotoimisto, opiskelutodistukset, yhteystietojen ylläpito, käyttäjätunnukset 08 535 2000

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä