Koulutuksia alansa nykyisille ja tuleville asiantuntijoille

Oulun Palvelualan Opistossa voit opiskella puhtauspalvelualaa sekä ravintola- ja catering-alaa. Lisäksi meillä voit suorittaa näiden alojen työtehtävissä tarvittavia kortteja (anniskelu- ja hygieniapassit). Esimiestyöhön saat käytännönläheistä tukea esimieskoulutuksistamme.

Moniosaajuus on tänä päivänä työelämässä suuresti arvostettu asia ja voit hankkia yhdistelmätyöntekijöiltä edellytettyä osaamista moniosaajakoulutuksistamme.

Uratarinat

Oskari, Ravintola Hella

Ravintola Hella

Oskari opiskeli Oulun Palvelualan Opistossa kokiksi kahdessa ja puolessa vuodessa. Hän suoritti kokkiopintoja myös kesäisin. Tärkeimpinä oppimiseen liittyvinä asioina Oskari pitää keskittymistä, kuuntelemista ja tehtävien oikea-aikaista tekemistä. Myös asenne ratkaisee. Kiinnostus ja uteliaisuus omasta alasta sekä halu oppia tuovat vankan ammattitaidon. Oskari pääsi heti opintojensa alussa oman alansa kesätöihin ja sitä kautta sai myös valmistuttuaan työpaikan.

Työ on vaihtelevaa vuorotyötä, mikä on Oskarin mieleen. Nuorella miehellä on intoa ja voimia tehdä töitä. Palkkausta Oskari pitää riittävänä normaaliin elämään. Opiskeluaikoina Oskari kävi työelämässä oppimassa monenlaisissa työpaikoissa ja niistä saadun kokemuksen perusteella omaksi lajiksi valikoitui työskentely à la carte -keittiöissä. Tulevaisuudessa Oskari ehkä suorittaa baarimestarin koulutuksen, mutta juuri nyt hän nauttii ammattikokin työstä.

Uratarinat

Katri, Huushollaajat

Huushollaajat

Puhdistuspalvelualan koulutus antoi minulle varmuutta myös haastavamman lian poistamiseen ja opetti laajasti tietoa erilaisista pintamateriaaleista sekä niiden puhdistettavuudesta. Käsittelimme erilaisia työkoneita, kävimme läpi järkevää työjärjestystä, myös aseptiikan kannalta. Lisäksi sain tietoa siitä, miten työ tehdään ripeästi, mutta itseään rikkomatta. Tämä on aika tärkeää, jos alalla työskentelee pitkään. OPAOn opettajat ovat ammattitaitoisia ja kannustavia. Koulutus räätälöidään yksilöllisen tarpeen mukaan aiempi tausta huomioiden.

Olin yrittäjähenkinen jo palkkatöissä ollessani. Halusin yhdistää kaikki omat ammattini yhdeksi yritykseksi, joten kotityöpalveluyritys oli luonteva valinta. Olen opiskellut kokiksi, visualistiksi ja myyjäksi. Tarvitsin koulutuksen alalle, vaikka minulla onkin aiempaa kokemusta siivoustyöstä. Olen huomannut, että koulutuksen myötä ongelmanratkaisukyky kehittyy, jos tulee joku haastavampi tilanne ratkaistavaksi. Rakastan asiakaspalvelua ja sitä, että näen kätteni jäljen. Kotityöpalveluala on sopivan haastava ja kilpailtu ala.

Yrittäjänä täytyy löytää keinot erottua muista saman alan yrityksistä. Loppupeleissä kuitenkin asiakkaat valitsevat itselleen sopivan yrityksen avuksi arkeensa ja kun tekee työnsä ammattitaidolla, se yleensä tuottaa tulosta.

Kysy lisätietoa opiskelusta meillä

Jokaisen koulutuksen kohdalla on kerrottu, kuka ammattiopettajistamme osaa parhaiten vastata koulutusta koskeviin kysymyksiin. Voit myös kysyä lisätietoa koulutuksista opinto-ohjaajaltamme. Koulutuspäällikkö neuvoo erityisesti työttömyysetuudella opiskeluun liittyvien asioiden kanssa.

Päivi Sarkkinen

Opinto-ohjaaja, yhteishaku, opiskelijakunta 044 737 2009

Merja Talman-Riihiluoma

Koulutuspäällikkö, työttömyysetuus, työvoimakoulutus, hanketyö 044 737 2017

Oppisopimusopiskelijaksi?

Jos olet kiinnostunut oppisopimusopiskelusta, tutustu Oppisopimus -sivuumme, jossa on kerrottu tarkemmin oppisopimuksella opiskelusta.