Mistä saan tukea opiskeluuni?

Vastuuopettaja

Vastuuopettajalta saat tukea koko opintojen ajan. Hän huolehtii opintojen sujuvasta etenemisestä yhdessä sinun kanssasi. Vastuuopettajan tehtäviin kuuluvat esimerkiksi:

  • vastaa HOKSin laatimisesta ja päivittämisestä yhdessä opiskelijan kanssa
  • huolehtii tiedottamisesta oppilaitoksen toimintaan liittyvissä asioissa
  • seuraa opiskelijan poissaoloja.

Jos jokin asia mietityttää omissa opinnoissasi, ota ensisijaisesti yhteyttä omaan vastuuopettajaasi.

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaus on osa oppilaitoksen opiskelijahuoltoa. Opinto-ohjaajat vastaavat opinto-ohjauksesta. Lisäksi koko henkilökunta osallistuu opiskelujen ohjaukseen opetuksen yhteydessä.

Kaikilla ryhmillä on yhteisiä ohjaustunteja, joiden aikana muun muassa ryhmäydytään, pohditaan ja tehdään tehtäviä itsetuntemukseen liittyen, tutustutaan jatko-opintoihin ja työnhakuun. Yhteisten ohjaustuntien lisäksi sinulla on mahdollisuus henkilökohtaiseen ohjaukseen, joka on kahdenkeskistä luottamuksellista keskustelua opiskelustasi ja muista suunnitelmistasi sinun ja opinto-ohjaajan välillä.

Päivi Sarkkinen

Opinto-ohjaaja, yhteishaku, opiskelijakunta 044 737 2009

Oppilaitosnuorisotyöntekijä

Nuorisotyöntekijä Terhi Vihriälä on tavattavissa oppilaitoksessa aina maanantaisin ja keskiviikkoisin. Terhin löytää parhaiten opinto-ohjaaja Päivin työhuoneesta tai koulun käytäviltä tai aulan kahvilasta. Lisäksi Terhi on tavattavissa keskiviikkoisin Tuuppaamossa.

Terhin kanssa voit vaihtaa kuulumisia, jutella, pyytää apua tai tukea arjen asioihin, opintoihin tai mihin vain mieltä askarruttavaan asiaan. Terhiä voit lähestyä ihan vain hihasta vetämällä, tai laittaa viestiä WhatsAppilla tai somekanavien kautta.

Terhi Vihriälä

Oppilaitos-nuorisotyöntekijä 050 599 0383

Opiskeluhuolto

Opiskeluhuoltoa toteutetaan Oulun Palvelualan Opistossa ensisijaisesti ennaltaehkäisevänä koko oppilaitosyhteisöä tukevana yhteisöllisenä opiskeluhuoltona. Sen lisäksi opiskelijoilla on oikeus yksilökohtaiseen opiskeluhuoltoon.

Oppilaitoksessa toimii hyvinvointityöryhmä, joka vastaa Oulun Palvelualan Opiston opiskeluhuollon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista. Hyvinvointityöryhmään kuuluvat opinto-ohjaajat, apulaisrehtori, erityisopetuksen vastuuopettajat, kuraattori, psykologi, opiskelijaterveydenhuollon edustajana terveydenhoitaja ja / tai lääkäri, seurakunnan edustajana oppilaitosdiakoni, oppilaitosnuorisotyöntekijä sekä kaksi opiskelijoiden edustajaa.

Tukea opiskeluun

Tuula Jylänki

Apulaisrehtori 050 408 9052

Saija Savusalo

Kuraattori 040 531 5547

Reeta Rossi

Psykologi 040 3187 616

Kaija Siniluoto

Oppilaitosdiakoni 040 5747 132

Katariina Pitkänen

Oppilaitospastori 050 386 8677

Jenni Siljander

Oppilaitospastori 044 316 1450

Erityinen tuki

OPAOlla voit saada erityistä tukea opiskeluusi. Jos koet, että tarvitset tukea opiskeluusi, kerro asiasta vastuuopettajallesi, erityisopetuksesta vastaavalle opettajalle tai opinto-ohjaajalle. Sinulla on oikeus saada erityistä tukea opiskeluusi ja me mielellämme sitä sinulle järjestämme.

Erityisopetuksesta vastaavat (ERVA) -opettajat:

  • Tarja Greus (maahanmuuttajaopiskelijat)
  • Leenamaria Pääkkönen (suomenkieliset opiskelijat / RACA)
  • Sari Kotila (suomenkieliset opiskelijat / PUKI, opintojen mukauttaminen)

Leenamaria Pääkkönen

Opettaja, kokit ja tarjoilijat, ERVA-opettaja 044 737 2023

Sari Kotila

Opettaja, puhtauspalvelu, toimitilahuoltajat, ERVA-opettaja 044 737 2007

Tarja Greus

Opettaja, äidinkieli ja S2, ERVA-opettaja 044 737 2010

Tuuppaamo

Tuuppaamo on kaikille OPAOn opiskelijoille tarkoitettu opiskelun tukimuoto. Sinne voit tulla tekemään kasaantuneita tehtäviä tai rästikokeita. Siellä on aina ohjaaja auttamassa sinua tehtävien alkuun. Tuuppaamon aikataulut ilmoitetaan Wilmassa.