Valmistuminen ja tutkintotodistus

Onnittelut valmistumisen johdosta!

Kun olet suorittanut kaikki tutkintoon vaadittavat tutkinnonosat, vastuuopettaja keskustelee kanssasi opinnoistasi sekä jatkosuunnitelmistasi (ns. HOKSin päättökeskustelu). Vastuuopettaja tarkistaa suorituksesi ja tekee todistuspyynnön, kun kaikki suoritukset on kirjattu opintorekisteriin. Tutkintotodistuksen/osatutkintotodistuksen lisäksi saat otteen opintosuorituksista.

Todistus luovutetaan valmistujaisjuhlassa tai vastuuopettaja luovuttaa todistuksen sinulle henkilökohtaisesti. Jos et pysty hakemaan todistusta OPAOlta, todistus voidaan myös lähettää sinulle postitse. Suosittelemme kuitenkin, että haet todistuksen OPAOlta.

Tutkintotodistus/osatutkintotodistus on ainutkertainen asiakirja, säilytä se huolella. Tarkista ensimmäiseksi, että todistuksesta löytyvät kaikki suorituksesi. Ole yhteydessä oppilaitokseen mahdollisimman pian, jos huomaat virheen todistuksessa tai opintorekisteriotteessa.

Jos opiskelet työvoimakoulutuksessa, ilmoitamme valmistumisestasi TE-palveluille.

Kirjautumistunnukset poistuvat käytöstä

Muistathan, että opiskelun päätyttyä kirjautumistunnukset poistetaan käytöstä. Ota siis tarvitsemasi tiedostot talteen ennen valmistumistasi.

Valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely

Pyydämme sinua vastaamaan opiskelijapalautekyselyyn. Saat linkin sähköpostiosoitteeseesi. Loppupalautteeseen vastaaminen on tärkeää, jotta tiedämme, missä olemme onnistuneet ja mitä voisimme tehdä vielä paremmin. Palaute annetaan nimettömänä. Sähköpostiviestin lähettäjänä on ”Opetushallitus – Utbildningsstyrelsen”.

Kiitos, että vastaat! Jos vastauslinkki ei ole sähköpostisi Saapuneet-kansiossa, tarkista myös sähköpostin roskapostikansio.

Ammattitutkintostipendi

Työllisyysrahasto myöntää ammattitutkintostipendejä ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittaneille. Stipendin myöntämisen edellytyksenä on mm. vähintään viiden vuoden työhistoria. Tutustu myöntämisperusteisiin sekä hae ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta.

Kopio kadonneen todistuksen tilalle

Jos osatutkinto- tai tutkintotodistuksesi katoaa, voit tilata kopion todistuksesta opintotoimistosta. Kopio on maksullinen.