Saimme mukavasti vastauksia hävikkikyselyyn ja oli ilo huomata, kuinka vähän heitämme ruokaa roskiin.
Hävikkiviikolla opiskelijoilta kysyttiin, jäikö ruokahävikkiä lautaselle. Vastanneiden kesken järjestettiin arvonta, jossa palkintona oli Ravintola Tuban 20 euron lahjakortti. Arvonta on suoritettu ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti, paljon onnea!
Haastoimme myös opetus- ja ammattikeittiöillä työskentelevät ryhmät minimoimaan keittiöllä syntyvää valmistus- ja tarjoiluhävikkiä. Opiskelijat tekivät hienoja havaintoja ja oivalluksia siitä kuinka pystymme omalla työllämme vähentämään hävikin syntymistä.
Ammattikeittiöllä onnistuimme vähentämään yhteenlaskettua valmistus- ja tarjoiluhävikkiä kolmen päivän aikana (ma-ke) 2 kg, joka tekee euroissa noin 17€!
OPAOlla on käynnistynyt Älykäs ruokahävikki haltuun -hanke. Hankkeen tavoitteena on pienentää ruokahävikkiä oppilaitosten ravintola- ja catering- ja elintarvikealan opetuksessa ja ravintoloissa asenteita muuttamalla, mittaamisen avulla ja ruuanvalmistukseen liittyvällä ennakoinnilla. Hankkeessa pyritään myös nostamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteisvastuuta ja osaamista ruokahävikin pienentämiseksi kestävän kehityksen mukaisesti.
Hävikkiviikon tarkoituksena on nostaa esiin ruokahävikin haasteet ja kiinnittää huomiota ruoan merkitykseen. Ruokaa on kallista laittaa roskiin ja hukkaan. Maailmassa, jossa resurssit ovat rajallisia, on meidän jokaisen vastuulla vähentää hukkaan heitettävää ruokaa.