Vieraita Udinesta, Pohjois-Italiasta

Ti 16.4.- pe 19.4.2024 meille saapui vieraita Erasmus+-ohjelman myötä Pohjois-Italiasta, Udinesta, ISIS B. Stringherin oppilaitoksesta.

Kaksi opettajaa Speranza ja Michela sekä kaksi baari- ja ravintola-alan tarjoilijaopiskelijaa Francesco ja Ricardo, olivat katu- ja pikaruokapalveluopiskelijoiden mukana keittiöllä kokkailemassa suomalaista ruokaa (karjalanpiirakoita, lohisoppaa, lakkakiisseliä, korvapuusteja ym.) sekä valmistamassa ja tarjoilemassa brunssia koko koululle tilaus- ja juhlapalveluopiskelijoiden kanssa.

Vieraat tutustuivat myös koulun teoriaopetukseen ja retkipäivänä kävivät kokeilemassa jään kestoa Nallikarissa. Nuotiolla maisteltiin tietysti tyypillisiä suomalaisia retkiruokia kuten esim. grillattiin makkaraa ja keiteltiin nokipannukahvit. Ilma oli mukavan aurinkoinen eikä rannalla tullut liian hiki – ikimuistoinen kokemus kävellä meren päällä!

Vieraat pitivät myös esitelmän omasta koulustaan koko OPAOn väelle. Opettajien kesken keskusteltiin mahdollisesta yhteistyön jatkosta. Meidät toivotettiin tervetulleiksi vastavuoroiselle vierailulle Udineen – sitä odotellessa 🙂!

Lisätietoa vierailusta

Sannamari Kallinen

Rehtori 044 737 2020

Marja-Liisa Penttilä

Opettaja, englanti ja ruotsi 044 737 2015