Oskari, Ravintola Hella

Ravintola Hella

Oskari opiskeli Oulun Palvelualan Opistossa kokiksi kahdessa ja puolessa vuodessa. Hän suoritti kokkiopintoja myös kesäisin. Tärkeimpinä oppimiseen liittyvinä asioina Oskari pitää keskittymistä, kuuntelemista ja tehtävien oikea-aikaista tekemistä. Myös asenne ratkaisee. Kiinnostus ja uteliaisuus omasta alasta sekä halu oppia tuovat vankan ammattitaidon. Oskari pääsi heti opintojensa alussa oman alansa kesätöihin ja sitä kautta sai myös valmistuttuaan työpaikan.

Työ on vaihtelevaa vuorotyötä, mikä on Oskarin mieleen. Nuorella miehellä on intoa ja voimia tehdä töitä. Palkkausta Oskari pitää riittävänä normaaliin elämään. Opiskeluaikoina Oskari kävi työelämässä oppimassa monenlaisissa työpaikoissa ja niistä saadun kokemuksen perusteella omaksi lajiksi valikoitui työskentely à la carte -keittiöissä. Tulevaisuudessa Oskari ehkä suorittaa baarimestarin koulutuksen, mutta juuri nyt hän nauttii ammattikokin työstä.