Mikä on anniskelupassi?

Anniskelupassi on paperilla annettava todistus. Todistuksella todistat, että olet perehtynyt anniskelulainsäädäntöön ja tehnyt siitä testin hyväksytysti. Testi on suoritettu hyväksytysti, kun saat vähintään 32 pistettä 40 pisteestä.

Todistuksesta tulee antaa kopio työnantajalle. Pidä alkuperäinen todistus itselläsi.

Vastaavaksi hoitajaksi anniskelutodistuksella

Ravintolat vaativat pääsääntöisesti anniskelupassia työntekijöiltään. Tällöin työntekijä on vastuussa siitä, että tuntee anniskelulainsäädännnön ja osaa noudattaa sitä. Anniskeluravintolassa tulee olla aina työvuorossa henkilö, jolla on anniskelupassi suoritettuna. Anniskelupassin suorittanut henkilö saa olla siten myös yksin työvuorossa.

Miten sen voi saada?

Anniskelupassin voit suorittaa Oulun Palvelualan Opistolla. Voit valita koulutuksen ja testin tai pelkän testin.

Testin kysymykset tulevat materiaalista Valviran Alkoholijuomien anniskelu -ohje 2023.

Hyväksytysti testin suorittaneelle lähetään todistus kotiosoitteeseen. Jos haluat hakea todistuksen opintotoimistosta, ilmoita tästä koulutuksessa opettajalle. Ilmoitamme sinulle, kun voit hakea anniskelupassin (haku arkisin klo 10-14).

Koulutuksen ja testin hinta

  • Koulutus ja testi 75 € (1.6.2024 alkaen 80 €)
  • Vain testi 35 € (1.6.2024 alkaen 40 €)

Hinnat sisältävät alv. 24%. Hinta sisältää yhden Oulun Palvelualan Opistolla suoritetun testin uusinnan. Maksun voi suorittaa käteisellä tai pankkikortilla kahvion kassalle. Kuitti esitetään kouluttajalle.

Ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja sininen kuulakärkikynä. Henkilöllisyystodistukseksi hyväksytään seuraavat alkuperäiset, kuvalliset ja voimassa olevat asiakirjat: suomalainen ajokortti, suomalainen mopokortti, suomalainen passi, suomalainen henkilökortti, suomalainen Kela-kortti (Huom! kuvallinen), ulkomaalainen henkilökortti, ulkomaalainen passi.

Milloin on seuraava anniskelulainsäädännön koulutus?

Seuraavat koulutukset ja/tai testit, joissa voit suorittaa anniskelupassin:

HUOM! Jos opiskelet tällä hetkellä OPAOssa tutkinto-opiskelijana, kerro tästä ilmoittautumislomakkeen lisätietokentässä.

  • 06.05.2024 Anniskelulainsäädännön testi klo 16-17
  • 19.09.2024 Anniskelulainsäädännön koulutus ja testi (klo 15 koulutus, klo 18 testi)
  • 31.10.2024 Anniskelulainsäädännön koulutus ja testi (klo 15 koulutus, klo 18 testi)

Kellonaika: Koulutus on klo 15 ja testitilaisuus klo 18-19. Voit ilmoittautua myös pelkkään testiin (kerro tästä ilmoittautumislomakkeen lisätietokentässä). Tule paikalle 15 min. ennen koulutusta/testiä, jotta ehdit maksaa koulutuksen ennen koulutustilaisuuden alkua.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen/testiin voi ilmoittautua koulutusta/testiä edeltävään päivään asti (ilmoittautuminen päättyy 24 tuntia ennen koulutusta/testiä). Huom! Koulutustilaisuus järjestetään, mikäli vähintään viisi henkilöä on ilmoittautunut. Koulutuksen järjestyminen varmistuu, jos viikko (7 vrk) ennen koulutusta ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä.

Osallistujamäärä on rajoitettu, osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuminen on sitova.

Koulutuksen/testin voi suorittaa myös alle 18-vuotiaana. Alkoholilain mukaan anniskelutehtävissä saa toimia 18 vuotta täyttänyt henkilö. 16 vuotta täyttänyt saa anniskella alkoholijuomia vain vastaavan hoitajan tai muun tehtävään nimetyn täysi-ikäisen henkilön välittömän valvonnan alaisena. (AlkoL 38 §.)

Peruutusehto: Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli osallistuja ei peru ilmoittautumistaan ja jättää saapumatta testiin, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.

Koulutuspaikka

Oulun Palvelualan Opisto, Teuvo Pakkalan katu 15

Jos ulko-ovi on lukossa, soita oven vieressä olevaa ovikelloa.

Anniskelupassi kadonnut?

Jos anniskelupassisi katoaa, täysin vastaavaa emme tilalle voi antaa. Voit pyytää kopion OPAO:lta ja se on maksullinen (40 €). Jos haluat kopion anniskelupassistasi, ilmoita testin suorittamisvuosi ja nimesi osoitteeseen toimisto@opao.fi. Lähetämme sinulle laskun, jonka maksamisen jälkeen kopio on noudettavissa tai se lähetetään sinulle postitse.

Voit myös suorittaa testin uudelleen (testin hinta 35 €).

Lisätietoja antavat

Kari Heikkinen

Opettaja, tarjoilijat ja baarimestarit, yrittäjyys 044 737 2029

Tuula Kosamo

Opettaja, kokit, erityisruokavaliot, MARA-alan esimieskoulutus 050 917 1464

Opintotoimisto

Opintotoimisto, opiskelutodistukset, yhteystietojen ylläpito, käyttäjätunnukset 08 535 2000

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä