Baareissa odotetaan ammattitaitoisia baarimestareita

Jos sinulla on jo ravintola-alan työkokemusta tai tarjoilijan perustutkinto, voit hakea baarimestarin
ammattitutkintoon. Suurin ero perustutkintoon on, että ammattitutkinnossa ei opiskella ns. yhteisiä aineita eli matematiikka, ruotsi, englanti jne. Lisäksi odotetaan, että osaat jo ravintolatyön perusteet.

Baarimestarina voit työskennellä:

  • cocktailbaareissa
  • olutravintoloissa
  • viiniravintoloissa
  • kahviloissa
  • hotelleissa
  • laivoilla

Oppisopimuksella ammatti

Oppisopimuksella opiskelun aikana saa palkkaa. Voit kysellä jo etukäteen kiinnostavista ravintoloista
mahdollista oppisopimuspaikkaan.

Aikaisempi koulutus ja työkokemus tunnustetaan eli aikaisempi osaaminen voi lyhentää sinun opiskeluaikaasi.

Hakeminen opiskelemaan

Kun olet hakenut meille opiskelemaan, opettaja on sinuun yhteydessä ja sopii haastattelun ajankohdan. Ota haastatteluun mukaan opiskelu- ja työtodistukset. Nykyisen osaamisesi pohjalta suunnittelet opettajasi kanssa, millaista osaamista vielä tarvitset. Tämä vaikuttaa myös opintojen kestoon ja lähiopetuksen aikatauluihin. Saat lisätietoa vaihtoehdoista haastattelussa.

  • Hakuaika: Jatkuva haku
  • Kielitaitosuositus: B1.2 (jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi)
  • Opintojen kesto ja ajankohta: Koulutuksen kesto vaihtelee opiskelijan lähtötilanteen mukaan, keskimääräinen kesto on 1-1,5 vuotta. Koulutuksen aloitusajakohta tarkentuu opintojen ja tutkinnon suorittamisen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
  • Opiskelumuodot: Koulutus sisältää HOKSin mukaisesti lähiopetusta pääsääntöisesti maanantaisin klo 8:00-14:00 tai 14:30-19:30, sekä lisäksi etäopiskelua ja työssä oppimista joko omassa työsuhteessa tai työpaikalla oppien. Opinnot monimuotokoulutuksessa voidaan suorittaa joko sivu- tai päätoimisesti, eivätkä opinnot edellytä työsuhdetta.

Opiskeluun liittyviä käytännön asioita

Työelämässä oppiminen ja työelämäyhteistyö

Oulun Palvelualan Opistossa opiskelu on työelämälähtöistä. Opintoihin sisältyy runsaasti työelämässä oppimista. Teemme yhteistyötä työelämän kanssa, jotta opiskelijamme voivat suorittaa työelämäjaksot työpaikoilla, joissa opiskelija pääsee kehittämään omaa osaamistaan.

Koulutuksen sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä (osp). Tutkintonimike on baarimestari. Ammattitutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista.

  • Pakolliset tutkinnon osat, 95 osp
    • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp (yhteinen tarjoilijaopiskelijoiden kanssa)
    • Baarityössä toimiminen, 45 osp
  • Valinnaiset tutkinnon osat, 35 osp
    • Cocktailbaarissa toimiminen, 35 osp
    • Juhlapalveluissa toimiminen, 20 osp
    • Henkilöstöravintolassa toiminen, 30 osp
    • Kahvilan asiantuntijana toimiminen, 35 osp
    • Olutravintolassa toimiminen, 35 osp
    • Ravintolan tuotteen kehittäminen, 15 osp
    • Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp
    • Viinibaarissa toimiminen, 20 osp
    • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10 -15 osp (esimerkiksi yrityksen suunnittelu tai yrittäjänä toimiminen)

Lisätietoja antavat

Kari Heikkinen

Opettaja, tarjoilijat ja baarimestarit, yrittäjyys 044 737 2029

Anne-Mari Pirinen

Koulutussuunnittelija, oppisopimusasiat, markkinointi 044 737 2013

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä