Erityisruokavalioiden ja ravitsemuksen asiantuntijaksi
Hanki asiantuntijuus ja osaaminen erityisruokavalioiden suunnittelusta ja toteutuksesta.
Osatutkintokoulutuksessa suoritetaan erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnosta
Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä -tutkinnon osa (50 osp). Hyväksytystä suorituksesta saat osatutkintotodistuksen.
Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Näytön suoritat omalla työpaikallasi. Koulutus toteutetaan oppisopimuksella, jolloin se on sekä sinulle että työnantajallesi maksutonta.

Opintojen aikataulu
Opintoihin kuuluu sekä lähi- että etäopetusta. Lähiopetus järjestetään Oulun Palvelualan Opistolla (Teuvo Pakkalan katu 15). Opetus järjestetään klo 13-17.
25.8.2025
- Orientaatio ja tutkinnon perusteet
- Ravitsemissuositukset
15.9.2025
- Ruoansulatus ja aineenvaihdunta
29.9.2025
- Tavallisimmat erityisruokavaliot ja allergeenit
- Tuotetiedot
13.10.2025
- Erikoisraaka-aineet
- Tuoteselosteet
- Ravintoaineet
27.10.2025
- Tuoteturvallisuus ja tavallisimmat erityisruokavaliot
10.11.2025
- Erityisruokavalioiden järkevä yhdistäminen
- Omavalvonta
- Erityiselintarvikkeet
24.11.2025
- Tuotantomenetelmät ja tuotannon ohjaus, tuotetarrat
- Ravitsemus
8.12.2025
- Eettiset valinnat
- Kasvisruokavaliot
- Näytön suunnittelua
Tavoitteena tutkinnon suorittaminen?
Jos haluat suorittaa koko tutkinnon Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki (160 osp), pakollisen tutkinnon osan lisäksi sinun tulee valita kaksi valinnaista tutkinnonosaa:
- Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ravitsemishoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
- Erityisruokavaliotuotteiden ja palvelujen kehittäminen
Yhden valinnaisen tutkinnon osan opiskelu kestää noin kolme kuukautta (opintoja n. 20 h / tutkinnon osa). Valinnaisten tutkinnonosien opetus toteutetaan etänä Teamsin välityksellä (noin kaksi kertaa kuukaudessa).

Dieettikokki
Erityisruokavalioiden asiantuntijaksi valmistuskeittiöön Koulutuksessa voit suuntautua erilaisten asiakasryhmien erityisruokavalioihin, kuten lasten ja kouluikäisten haastaviin erityisruokavalioihin,…
Tutustu ja hae →