Erityisruokavalioiden ja ravitsemuksen asiantuntijaksi

Hanki asiantuntijuus ja osaaminen erityisruokavalioiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Osatutkintokoulutuksessa suoritetaan erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnosta
Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä -tutkinnon osa (50 osp). Hyväksytystä suorituksesta saat osatutkintotodistuksen.

Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Näytön suoritat omalla työpaikallasi. Koulutus toteutetaan oppisopimuksella, jolloin se on sekä sinulle että työnantajallesi maksutonta.

Opintojen aikataulu

Opintoihin kuuluu sekä lähi- että etäopetusta. Lähiopetus järjestetään Oulun Palvelualan Opistolla (Teuvo Pakkalan katu 15). Opetus järjestetään klo 13-17.

25.8.2025

  • Orientaatio ja tutkinnon perusteet
  • Ravitsemissuositukset

15.9.2025

  • Ruoansulatus ja aineenvaihdunta

29.9.2025

  • Tavallisimmat erityisruokavaliot ja allergeenit
  • Tuotetiedot

13.10.2025

  • Erikoisraaka-aineet
  • Tuoteselosteet
  • Ravintoaineet

27.10.2025

  • Tuoteturvallisuus ja tavallisimmat erityisruokavaliot

10.11.2025

  • Erityisruokavalioiden järkevä yhdistäminen
  • Omavalvonta
  • Erityiselintarvikkeet

24.11.2025

  • Tuotantomenetelmät ja tuotannon ohjaus, tuotetarrat
  • Ravitsemus

8.12.2025

  • Eettiset valinnat
  • Kasvisruokavaliot
  • Näytön suunnittelua

Tavoitteena tutkinnon suorittaminen?

Jos haluat suorittaa koko tutkinnon Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki (160 osp), pakollisen tutkinnon osan lisäksi sinun tulee valita kaksi valinnaista tutkinnonosaa:

  • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Ravitsemishoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
  • Erityisruokavaliotuotteiden ja palvelujen kehittäminen

Yhden valinnaisen tutkinnon osan opiskelu kestää noin kolme kuukautta (opintoja n. 20 h / tutkinnon osa). Valinnaisten tutkinnonosien opetus toteutetaan etänä Teamsin välityksellä (noin kaksi kertaa kuukaudessa).

Opiskelija kuorii mandariineja

Dieettikokki

Erityisruokavalioiden asiantuntijaksi valmistuskeittiöön Koulutuksessa voit suuntautua erilaisten asiakasryhmien erityisruokavalioihin, kuten lasten ja kouluikäisten haastaviin erityisruokavalioihin,…

Tutustu ja hae →

Lisätietoja antavat

Tuula Kosamo

Opettaja, kokit, erityisruokavaliot, MARA-alan esihenkilökoulutus 050 917 1464

Anne-Mari Pirinen

Koulutussuunnittelija, oppisopimusasiat, markkinointi 044 737 2013

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä