Vastuullisesti valmistettua tarvitaan valmistuskeittiöissä

Suurtalouskokkina kehityt ruokapalvelujen ammattilaiseksi, hyödyntäen ammattikeittiön tuotannonohjausjärjestelmää.

Valmistat terveyttä edistävää arkiruokaa, vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti tuotetuista raaka-aineista ja saat hyvät valmiudet arkiruoan arvostuksen nostamiseen. Ammattilaisena käytät uusia kasvisproteiineja monipuolisesti ja osaat kertoa asiakkaalle ravinnon alkuperästä.

Suurtalouskokkina osaat:

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneena toimit kokkina eri ammattikeittiöissä valmistaen monipuolisia terveellisiä aterioita suurille asiakasmäärille ammattikeittiön koneilla ja laitteilla. Voit toimia kokkina myös erityisruokavalioaterioiden ja kasvisruokien ruoanvalmistustehtävissä. Voit kouluttautua erityisiin ruoan tuotantomenetelmiin ja kehittyä ruokareseptien kehittämisessä ja tuotekehittämisessä.

Suurtalouskokkina voit työskennellä:

Suurtalouskokkina voit työskennellä ammattikeittiöiden ja eri tuotantokeittiöiden ruoanvalmistuksessa sekä henkilöstöravintoloissa.

Lööki – Oulun Tuotantokeittiö Oy

Hakeminen opiskelemaan

Kun olet hakenut meille opiskelemaan, opettaja on sinuun yhteydessä ja sopii haastattelun ajankohdan. Ota haastatteluun mukaan opiskelu- ja työtodistukset. Nykyisen osaamisesi pohjalta suunnittelet opettajasi kanssa, millaista osaamista vielä tarvitset. Tämä vaikuttaa myös opintojen kestoon ja lähiopetuksen aikatauluihin. Saat lisätietoa vaihtoehdoista haastattelussa.

 • Hakuaika: Jatkuva haku
 • Kielitaitosuositus: B1.2 (jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi)
 • Opintojen kesto ja ajankohta: Koulutuksen kesto vaihtelee opiskelijan lähtötilanteen mukaan, keskimääräinen kesto on 1-1,5 vuotta. Koulutuksen aloitusajankohta tarkentuu opintojen ja tutkinnon suorittamisen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
 • Opiskelumuodot: Monimuoto-opiskelu. Koulutus sisältää lähiopetusta maanantaisin klo 8:00-14:00 tai 15:30-19:30, lisäksi etäopiskelua ja työssä oppimista, joko omassa työsuhteessa tai työpaikalla oppien.

Opiskeluun liittyviä käytännön asioita

Työelämässä oppiminen ja työelämäyhteistyö

Oulun Palvelualan Opistossa opiskelu on työelämälähtöistä. Opintoihin sisältyy runsaasti työelämässä oppimista. Teemme yhteistyötä työelämän kanssa, jotta opiskelijamme voivat suorittaa työelämäjaksot työpaikoilla, joissa opiskelija pääsee kehittämään omaa osaamistaan.

Työllistyminen suurtalouskokkiopintojen jälkeen

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, sopii erityisen hyvin suurtalouskokin työtehtävistä kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat jo alalla tai joilla on työkokemusta alalta. Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus laajentaa omaa osaamistasi tai päivittää tietojasi suurtalousruoanvalmistuksesta. Opinnot parantavat työllistymismahdollisuuksia alan asiantuntijana ja mahdollistavat myös suuntautumisalan vaihdon.

Koulutuksen sisältö

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki, sisältää pakollisia ja valinnaisia tutkinnon osia.

 • Pakollinen tutkinnon osa (60 osp)
  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp
 • Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp)
  • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
  • Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
  • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
  • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
  • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, 40 osp
  • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp

Lisätietoja antavat

Marjo Gärding

Opettaja, ravintolakokit, suurtalouskokit 044 737 2005

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä