Nyt lähdetään koko elämän kattavalle makumatkalle!

Makumatkan varrella kehityt ravintolaruokien osaajana ja hyvien makujen vaalijana. Ammattilaisena pääset jakamaan intohimoa hyvään ruokaan ja tuottamaan elämyksellisiä ruokakokemuksia, hyvin kansainvälisellä alalla.

Ravintolakokkina osaat:

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittaneena hallitset ravintolan ruoanvalmistusmenetelmät sekä monipuoliset ja laadukkaat raaka-aineet. Lähialueelta ja -luonnosta saatavat raaka-aineet sekä sesongin raaka-aineet syttyvät lautasella maukkaiksi, laadukkaiksi, elämyksellisiksi a´la carte annoksiksi ja usean ruokalajin ateriakokonaisuuksiksi.

Ravintolakokkina voit työskennellä erilaisissa ruokaravintoloissa:

Ravintolakokkina voit työskennellä monipuolisissa hyvissä ruokaravintoloissa niin kotimaassa kuin maailmalla. Työpaikkana voivat olla myös tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja voit toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Hakeminen opiskelemaan

Kun olet hakenut meille opiskelemaan, opettaja on sinuun yhteydessä ja sopii haastattelun ajankohdan. Ota haastatteluun mukaan opiskelu- ja työtodistukset. Nykyisen osaamisesi pohjalta suunnittelet opettajasi kanssa, millaista osaamista vielä tarvitset. Tämä vaikuttaa myös opintojen kestoon ja lähiopetuksen aikatauluihin. Saat lisätietoa vaihtoehdoista haastattelussa.

  • Hakuaika: Jatkuva haku
  • Kielitaitosuositus: B1.2 (jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi)
  • Opintojen kesto ja ajankohta: Koulutuksen kesto vaihtelee opiskelijan lähtötilanteen mukaan, keskimääräinen kesto on 1-1,5 vuotta. Koulutuksen aloitusajakohta tarkentuu opintojen ja tutkinnon suorittamisen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
  • Opiskelumuodot: Monimuoto-opetus. Koulutus sisältää lähiopetusta maanantaisin klo 8:00-14:00 tai 15:30-19:30, lisäksi etäopiskelua ja työssä oppimista, joko omassa työsuhteessa tai työpaikalla oppien.

Opiskeluun liittyviä käytännön asioita

Työelämässä oppiminen ja työelämäyhteistyö

Oulun Palvelualan Opistossa opiskelu on työelämälähtöistä. Opintoihin sisältyy runsaasti työelämässä oppimista. Teemme yhteistyötä työelämän kanssa, jotta opiskelijamme voivat suorittaa työelämäjaksot työpaikoilla, joissa opiskelija pääsee kehittämään omaa osaamistaan.

Koulutuksen sisältö

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki, sisältää pakollisia ja valinnaisia tutkinnon osia.

  • Pakollinen tutkinnon osa (60 osp)
    • Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp
  • Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp)
    • Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
    • Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
    • Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
    • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
    • Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
    • Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, 40 osp
    • Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp

Lisätietoja antavat

Marjo Gärding

Opettaja, ravintolakokit, suurtalouskokit 044 737 2005

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä