Erityisruokavalioiden ja ravitsemuksen asiantuntijaksi

Hanki asiantuntijuus ja osaaminen erityisruokavalioiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Osatutkintokoulutuksessa suoritetaan erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnosta
Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä -tutkinnon osa (50 osp). Hyväksytystä suorituksesta saat osatutkintotodistuksen.

Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Näytön suoritat omalla työpaikallasi. Koulutus toteutetaan oppisopimuksella, jolloin se on sekä sinulle että työnantajallesi maksutonta.

Opintojen aikataulu

Opintoihin kuuluu kaksi lähipäivää, muu opetus on etäopetusta (Teams). Lähiopetus järjestetään Oulun Palvelualan Opistolla (Teuvo Pakkalan katu 15). Etäopetus on klo 12-16.

7.5.2024 klo 12-16, Teams

  • Orientaatio, ravitsemussuositukset

20.5.2024 klo 12-16, Teams

  • Ravitsemussuositukset
  • Erikoisraaka-aineet

4.-5.6.2024 Lähiopetus, OPAO klo 9-15

  • Erikoisraaka-aineet
  • Vegaani ruokavalio käytännössä

13.8.2024 klo 12-16, Teams

  • Tavallisimmat erityisruokavaliot

10.9.2024 klo 12-16, Teams

  • Ruoansulatus ja aineenvaihdunta

1.10.2024 klo 12-16, Teams

  • Erityisruokavalioiden järkevä yhdistäminen

15.10.2024 klo 12-16, Teams

  • Tuotannonohjaus (Jamix)

4.11.2024 klo 12-16, Teams

  • Tuoteturvallisuus
  • Näytön suunnittelu

Tavoitteena tutkinnon suorittaminen?

Jos haluat suorittaa koko tutkinnon Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki (160 osp), pakollisen tutkinnon osan lisäksi sinun tulee valita kaksi valinnaista tutkinnonosaa:

  • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Ravitsemishoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
  • Erityisruokavaliotuotteiden ja palvelujen kehittäminen

Yhden valinnaisen tutkinnon osan opiskelu kestää noin kolme kuukautta (opintoja n. 20 h / tutkinnon osa). Valinnaisten tutkinnonosien opetus toteutetaan etänä Teamsin välityksellä (klo 12-16 noin kaksi kertaa kuukaudessa).

Opiskelija kuorii mandariineja

Dieettikokki

Erityisruokavalioiden asiantuntijaksi valmistuskeittiöön Koulutuksessa voit suuntautua erilaisten asiakasryhmien erityisruokavalioihin, kuten lasten ja kouluikäisten haastaviin erityisruokavalioihin,…

Tutustu ja hae →

Lisätietoja antavat

Tuula Kosamo

Opettaja, kokit, erityisruokavaliot, MARA-alan esihenkilökoulutus 050 917 1464

Anne-Mari Pirinen

Koulutussuunnittelija, oppisopimusasiat, markkinointi 044 737 2013

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä