Palvelukeittiön osaajaksi

Hanki osaamista palvelukeittiössä toimimiseen:

  • Ruokien hygieeniseen ja turvalliseen vastaanottamiseen, kuumentamiseen sekä valmistamiseen.
  • Ruokien esille laittamiseen ja asiakaspalveluun.
  • Astiahuollon sekä keittiön puhtaanapidon tehtäviin.

Koulutus on tarkoitettu palvelu- ja jakelukeittiöillä työskenteleville. Palvelukeittiöitä on esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa. Palvelukeittiöihin ruoka tuodaan keskuskeittiöltä tai tuotantokeittiöltä. Palvelukeittiössä ruoka tarvittaessa kuumennetaan. Lisäksi palvelukeittiössä voidaan tehdä pienimuotoista ruoan valmistusta, kuten aamupuuron keittäminen tai perunoiden keittäminen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella, jolloin se on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.

Jos sinulla ei ole alan työpaikkaa, opinnot on mahdollista suorittaa myös esimerkiksi työttömyysetuudella opiskellen. Muista varmistaa TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijalta oikeutesi opiskella työttömyysetuudella ennen opintojen aloittamista.

Lähiopetuksen aikataulu (syksy 2024)

Palvelukeittiön toiminnot (15 osp)

Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua. HOKSin mukaisesti osatutkintokoulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta palvelukeittiön toiminnot -tutkinnonosa (15 osp). Ammattiosaamisen näytön opiskelija suorittaa omalla työpaikallaan.

26.8.2024

16.9.2024

  • Ruoka- ja tarviketilaukset, huomioiden hävikki, Tuotetarrat, tuoteturvallisuus, GN-astiat

30.9.2024

  • Erityisruokavaliot, tapakulttuuri, ravitsemissuositukset, asiakaspalvelu, some, englanti

14.10.2024

  • Ruokien vastaanotto, valmistus / kuumennus, erityisruokavalioita käytännössä, esille laitto, astiahuolto (keittiössä)

Hätäensiapu 8 h (jos EA 1 ei ole voimassa)

  • 19.9.2024 klo 14.00-18.00 (Teams)
  • Opiskelija valitsee näistä yhden, johon osallistuu: 3.10.2024 tai 17.10.2024 klo 14.00-18.00 lähiopetus Oulun Palvelualan Opistolla

Lähiopetus järjestetään klo 14.00-18.00 Oulun Palvelualan Opistolla (pl. hygieniaosaamisen testi).

Lähiopetuksen aikataulu (kevät 2025)

27.1.2025

3.2.2025

  • Ruoka- ja tarviketilaukset, huomioiden hävikki, Tuotetarrat, tuoteturvallisuus, omavalvonta käytännössä

24.2.2025

  • Erityisruokavaliot, tapakulttuuri, ravitsemissuositukset, GN-astiat, asiakaspalvelu, some, englanti

17.3.2025

  • Ruokien vastaanotto, valmistus / kuumennus, erityisruokavalioita käytännössä, esille laitto, astiahuolto (keittiössä)

Hätäensiapu 8 h (jos EA 1 ei ole voimassa): tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin

Lähiopetus järjestetään klo 14.00-18.00 Oulun Palvelualan Opistolla (pl. hygieniaosaamisen testi).

Ylläpitosiivousosaamista ravitsemisalan ammattilaisille

Onko sinulla tarvetta täydentää palvelukeittiössä työskentelyn osaamista ylläpitosiivouksen opinnoilla? Voit opiskella palvelu- ja jakelukeittiön toimintojen lisäksi ylläpitosiivousta.

Voit opiskella molempia osioita yhtä aikaa tai aloittaa opinnot suorittamalla ensin yhden osion ja jatkamalla sen jälkeen toiseen osioon. Ylläpitosiivouksen ja palvelukeittiössä toimimisen opintokokonaisuudet toteutetaan keväisin ja syksyisin.

Lisätietoja antavat

Tuula Kosamo

Opettaja, kokit, erityisruokavaliot, MARA-alan esihenkilökoulutus 050 917 1464

Anne-Mari Pirinen

Koulutussuunnittelija, oppisopimusasiat, markkinointi 044 737 2013

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä