Palvelukeittiön osaajaksi

Hanki osaamista palvelukeittiössä toimimiseen:

  • Ruokien hygieeniseen ja turvalliseen vastaanottamiseen, kuumentamiseen sekä valmistamiseen.
  • Ruokien esille laittamiseen ja asiakaspalveluun.
  • Astiahuollon sekä keittiön puhtaanapidon tehtäviin.

Koulutus on tarkoitettu palvelu- ja jakelukeittiöillä työskenteleville.

Koulutuksen sisältö

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella, jolloin se on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.

Jos sinulla ei ole alan työpaikkaa, opinnot on mahdollista suorittaa myös esimerkiksi työttömyysetuudella opiskellen. Muista varmistaa TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijalta oikeutesi opiskella työttömyysetuudella ennen opintojen aloittamista.

Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot (10 osp) -opintokokonaisuuden seuraava toteutus alkaa maaliskuussa 2024.

Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua. HOKSin mukaisesti osatutkintokoulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot -tutkinnonosa (10 osp). Ammattiosaamisen näytön opiskelija suorittaa omalla työpaikallaan.

Lähiopetuksen aikataulu (kevät 2024)

Lähiopetus järjestetään klo 14.00-18.00 Oulun Palvelualan Opistolla.

13.3.2024

  • Orientaatio, hygienia ja omavalvonta, puhtaanapito (hygieniatestin ajankohta ilmoitetaan erikseen)

27.3.2024

  • Erityisruokavaliot, tapakulttuuri, ravitsemissuositukset, asiakaspalvelu, some

3.4.2024

  • Ruokien vastaanotto, aamiais- ja välipalatuotteiden valmistus, kuumennus ja esille laitto, astiahuolto

16.5.2024

  • Tuoteturvallisuus, ruokien kuumennusohjeet, tuotetarrat, GN-astiat, tavaroiden purkaminen ja varastointi

Lähiopetuksen aikataulu (syksy 2024)

Palvelukeittiön toiminnot (15 osp)

Elokuussa 2024 tulevat voimaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnon uudet tutkinnon perusteet. Tähän liittyen palvelukeittiössä toimimiseen liittyvä tutkinnon osa muuttuu laajuudeltaan 15 opintopisteen kokonaisuudeksi (aiemmin 10 osp). Muutoksen myötä erityisruokavalio-osaaminen tulee olemaan vahvemmin esillä opinnoissa. Uudistuksessa on myös huomioitu se, että palvelu- ja jakelukeittiöissä työskentelevät tarvitsevat osaamista mm. ruoka- ja tarviketilauksien tekemisestä hävikin huomioiden sekä hätäensiavusta.

26.8.2024

16.9.2024

  • Ruoka- ja tarviketilaukset, huomioiden hävikki, Tuotetarrat, tuoteturvallisuus, GN-astiat

30.9.2024

  • Erityisruokavaliot, tapakulttuuri, ravitsemissuositukset, asiakaspalvelu, some, englanti

14.10.2024

  • Ruokien vastaanotto, valmistus / kuumennus, erityisruokavalioita käytännössä, esille laitto, astiahuolto (keittiössä)

Syksyllä 2024 (tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin)

  • Hätäensiapu n. 7 tuntia (jos EA 1 ei ole voimassa).

Lähiopetus järjestetään klo 14.00-18.00 Oulun Palvelualan Opistolla (pl. hygieniaosaamisen testi ja hätäensiapu).

Ylläpitosiivousosaamista ravitsemisalan ammattilaisille

Onko sinulla tarvetta täydentää palvelukeittiössä työskentelyn osaamista ylläpitosiivouksen opinnoilla? Voit opiskella palvelu- ja jakelukeittiön toimintojen lisäksi ylläpitosiivousta.

Voit opiskella molempia osioita yhtä aikaa tai aloittaa opinnot suorittamalla ensin yhden osion ja jatkamalla sen jälkeen toiseen osioon. Ylläpitosiivouksen ja palvelukeittiössä toimimisen opintokokonaisuudet toteutetaan keväisin ja syksyisin.

Ylläpitosiivouksen perusteet

Ylläpitosiivousosaamista ravitsemisalan ammattilaisille Hanki osaamista ylläpitosiivouksen perusteisiin ja valmiuksia ohjata puhtaanapitohenkilöstöä. Koulutus on tarkoitettu ravitsemisalan…

Tutustu ja hae →

Lisätietoja antavat

Tuula Kosamo

Opettaja, kokit, erityisruokavaliot, MARA-alan esimieskoulutus 050 917 1464

Anne-Mari Pirinen

Koulutussuunnittelija, oppisopimusasiat, markkinointi 044 737 2013

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä