Puhtaamman sisäilman puolesta

Rakennussiivouskoulutuksessa pääset tutustumaan rakennussiivouspalvelujen työtehtäviin, saat työkokemusta alalta ja suoritat puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon osatutkinnon.

Rakennussiivouspalvelujen osaaminen antaa hyvät valmiudet työllistyä alalle, jolla on pula osaavasta työvoimasta. Puhtauspalvelualan työtehtävissä on monipuoliset etenemismahdollisuudet.

Rakennussiivouskoulutus on suunniteltu henkilöille, joilla on alan perustutkinto ja/tai riittävästi työkokemusta alalta.

Rakennussiivouskoulutuksen suoritettuasi osaat:

Koulutus sopii henkilölle, joka haluaa osaamista P1- rakentaminen ja siivouksen perusteista, työturvallisuusasioista rakennuksilla sekä rakennuksen käyttöönottosiivouksesta.

Hakeminen opiskelemaan

Kun olet hakenut meille opiskelemaan, opettaja on sinuun yhteydessä ja sopii haastattelun ajankohdan. Ota haastatteluun mukaan opiskelu- ja työtodistukset. Nykyisen osaamisesi pohjalta suunnittelet opettajasi kanssa, millaista osaamista vielä tarvitset. Tämä vaikuttaa myös opintojen kestoon ja lähiopetuksen aikatauluihin. Saat lisätietoa vaihtoehdoista haastattelussa.

  • Hakuaika: Jatkuva haku
  • Kielitaitosuositus: riittävä suomen kielen taito
  • Opintojen kesto ja ajankohta: Opinnot alkavat noin viikon kestävänä päiväopetuksena (klo 8.00-15.00). Siitä eteenpäin koulutuksessa on lähiopetusta iltaisin (klo 15.30-19.30, 1 kerta/viikko). Lisäksi on työelämässä oppimista työpaikan aikataulun mukaisesti.
  • Opiskelumuodot: Koulutuksessa on lähiopetuksen lisäksi etätehtäviä ja tutkinnon osaan liittyen työelämässä oppimista henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Opetuksessa on käytössä Moodlerooms-pohjainen verkko-oppimisalusta, johon on kerätty koulutuksen materiaali kuten esim. luentomateriaali ja tehtävät. Etätehtävien ja työelämässä oppimisen ohjausta tehdään myös esim. sähköpostin, puhelimen ja Teams-verkkokokousohjelman avulla.

Opiskeluun liittyviä käytännön asioita

Työelämässä oppiminen ja työelämäyhteistyö

Oulun Palvelualan Opistossa opiskelu on työelämälähtöistä. Opintoihin sisältyy runsaasti työelämässä oppimista. Teemme yhteistyötä työelämän kanssa, jotta opiskelijamme voivat suorittaa työelämäjaksot työpaikoilla, joissa opiskelija pääsee kehittämään omaa osaamistaan.

Koulutuksessa tehdään yhteistyötä rakennussiivouspalveluja tuottavien toimijoiden kanssa.

Osatutkintokoulutus antaa valmiudet toimia rakennussiivoukseen liittyvissä työtehtävissä.

Koulutuksen sisältö

HOKSin mukaisesti osatutkintokoulutuksessa suoritetaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta rakennussiivouspalvelut (30 osp). Koulutuksen aikana voi suorittaa työturvallisuuskortin 20 €.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen suoritettuasi voit jatkaa koko tutkinnon suorittamista omaehtoisesti tai oppisopimuksella.

Lisätietoja antavat

Kaisa Sandberg

Opettaja, puhtauspalvelu, rakennussiivous 044 737 2016

Merja Talman-Riihiluoma

Koulutuspäällikkö, työttömyysetuus, työvoimakoulutus, hanketyö 044 737 2017

Opintotoimisto

Opintotoimisto, opiskelutodistukset, yhteystietojen ylläpito, käyttäjätunnukset 08 535 2000

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä