Suurkeittiön ruoanvalmistuksen osaajaksi

Hanki osaamista suurkeittiön ruoanvalmistuksesta. Alan osaajista on tällä hetkellä runsaasti kysyntää, joten työllistymismahdollisuudet ovat hyvät.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on perusvalmiudet suurkeittiössä toimimiseen aikaisempien opintojen tai työkokemuksen kautta (esimerkiksi suoritettu Ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa ja Lounasruokien valmistus -tutkinnon osa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta sekä hygieniapassi).

Tämän tutkinnon osan suoritettuaan opiskelija saa valmiudet työskennellä esim. henkilöstöravintolan valmistuskeittiöissä, koulujen, vanhainkotien ja sairaaloiden valmistuskeittiöissä sekä tuotantokeittiöissä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää lähiopetusta päiväopetuksena 25-30 tuntia / viikko (teoriaa ja käytännön harjoittelua). Työelämässä oppimista on henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti 10-17 viikkoa mahdollisesti kahdessa eri valmistuskeittiössä. Koulutuksen kesto: 5.8.-20.12.2024.

HOKSin mukaisesti osatutkintokoulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnonosa (25 osp). Hyväksytystä suorituksesta saat osatutkintotodistuksen.

Opintojen keskeinen sisältö:

  • Suunnittelee ruokalajien valmistusvaiheet, sarjatyön, työtehtäviensä järjestyksen ja ajoituksen toimivaksi kokonaisuudeksi.
  • Valmistaa suuria annosmääriä niille soveltuvilla menetelmillä käyttäen suurkeittiön koneita ja laitteita.
  • Huomioi omavalvonnan ja tuoteselosteiden sisällön valitessaan ruoka-aineita erityisruokavalioasiakkaille.
  • Huomioi työssään työturvallisuuden (hätäensiapu) ja ergonomian.
  • Välttää hävikin syntymistä valmistamalla oikean määrän ruokaa.
  • Tekee seuraavan päivän esivalmistelutehtäviä.
  • Pakkaa ja lähettää tarvittaessa ruokia tilausten mukaan.
  • Käyttää työssä tarvittavia siivousvälineitä ja -koneita sekä hallitsee pesuaineiden käytön.

Hakeminen opiskelemaan

Voit hakea koulutukseen sivun yläosasta löytyvän ”Hae koulutukseen” -toiminnon kautta. Kun olet hakenut meille opiskelemaan, opettaja on sinuun yhteydessä ja sopii haastattelun ajankohdan.

Hakeminen työvoimakoulutukseen

Jos olet työtön työnhakija, sinulla voi olla mahdollisuus hakea suorittamaan suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnonosa työvoimakoulutuksessa. Haku työvoimakoulutukseen päättyy 5.6.2024.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen kuntien työnhakija-asiakkaille. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa tai jättämällä paperihakemus TE-toimistoon tai työllisyyden kuntakokeiluun.

Opiskelu oppisopimuksella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jos sinulla on alan työpaikka. Työtehtäviesi tulee vastata osatutkintokoulutuksessa opiskeltavia asioita.

Jos opintojen aikana saat osatutkintoa vastaavan työn, voit myös siirtyä kesken opintojen oppisopimusopiskelijaksi. Tällöin suoritat näytön omalla työpaikallasi.

Lisätietoja antavat

Vaula Koivusaari

Opettaja, kokit, luonnontuotteet 044 068 6989

Merja Talman-Riihiluoma

Koulutuspäällikkö, työttömyysetuus, työvoimakoulutus, hanketyö 044 737 2017

Anne-Mari Pirinen

Koulutussuunnittelija, oppisopimusasiat, markkinointi 044 737 2013

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä